Fotomodel worden

Castingbureaus en modellenbureaus hebben altijd nieuw talent nodig voor opdrachten. Als je er aan denkt om je in te schrijven bij een bureau, dan heb je professionele foto's nodig voor in je portfolio. Boek daarom een model portfolio fotoshoot bij een professionele fotograaf. Het maakt niet uit of je fotomodel of artiest wilt worden.

Wat heb je nodig...

Voor de inschrijving heb je meestal een stuk of 5 foto's nodig waar je op diverse manieren poseert zodat een toekomstige opdrachtgever een zo'n goed mogelijk beeld van je krijgt. Bij voorkeur draag je ook meerdere soorten kleding om meer variatie te krijgen. Mijn voorkeur zou uit gaan naar 10 verschillende foto's om een mooi totaalbeeld te krijgen.

Later kun je je portfolio aanvullen met foto's uit de praktijk, als je opdrachten heb gehad. Ook wanneer je een nieuwe haarkleur of kapsel kiest, heb je eigenlijk nieuwe foto's nodig om je portfolio actueel te houden.

Trefwoorden: tfp, time for print, time for portfolio, kindmodel, kindermodel, topmodel, fotomodel, sportmodel, lingeriemodel, glamourmodel, promotiemodel, influencer, model voor 1 dag, hntm, holland's next top model

Sanderijn Silke Jeanine Linda

Modellenscouts en opdrachtgevers kijken tegenwoordig steeds vaker naar je foto's op Instagram. Maak dus een openbaar account speciaal voor je modellencarrière en zorg er voor dat je foto's professioneel overkomen en ook opvallen.

De foto's...

Poseren doe je alleen op de manier en in de kleding waar je ook voor gevraagd wilt worden. Een danseres kan in danskleding een mooie pose aannemen, een goochelaar in glamour en glitter met een hoed en goochelstaf, en ga zo maar door. Op de foto's moet je jezelf zo goed mogelijk zien te verkopen. Met die foto's wil ik je graag helpen.

Een fotoshoot kun je bij mij altijd bestellen. Geef even aan dat het gaat om een model portfolio fotoshoot zodat ik daar rekening mee kan houden en je misschien nog wat tips kan geven. Denk er ook even over na of je het leuk vindt wanneer je foto's op mijn website of sociale media kanalen komen te staan voor wat extra aandacht. Ik kan ook je contactgegevens of website vermelden bij je foto's.

En dan...

Inschrijven bij een castingbureau kan altijd, een goed modellenbureau doet meestal wat moeilijker. Verder kun je jezelf aanmelden bij televisieprogramma's of speciale platforms op internet. Je krijgt dan actuele oproepen in je e-mailbox.

Bekijk dit fragment van Shownieuws om te zien hoe je zomaar ineens kunt doorbreken als fotomodel. Ze hebben één van mijn foto's gebruikt als portfolio materiaal. Deze jongedame heeft misschien wel het geluk gehad dat haar vader enigszins bekend was.

Of doe het anders...

Wordt een influencer of verkoper! In plaats van opdrachten te laten zoeken door een bureau kun je dat ook zelf doen. Je moet dan natuurlijk wel iets te bieden hebben dat interessant is voor je volgers, en je concurrentie is inmiddels groot.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een TikTok, Instagram, YouTube of Patreon account. Je kunt geld ontvangen uit abonnementen en reclame-inkomsten, of fooien krijgen door persoonlijk contact te houden met je volgers. En misschien wil een bedrijf wel een vergoeding geven als je hun product promoot.

Maar ik zoek ook...

Ik ben vooral op zoek naar glamour fotomodellen om mee samen te werken, waarbij glamour zoiets als 'mooi en aantrekkelijk' betekent. Als kind vinden ze je wel schattig, en als je al iets ouder bent knap en misschien zelfs een tikkeltje sexy.

Ik wil graag foto's van je maken in glamour stijl. Kinderen kunnen bijvoorbeeld in zomerse kleding met vrolijke kleuren op de foto. Tieners meer in strakke kleding, een zomers setje of badmode. Volwassenen misschien in lingerie.

De foto's krijg je van mij in een formaat geschikt voor internet en voorzien van mijn logo. Je kunt ze zelf op internet plaatsen. Ook moet je mij iets van toestemming geven, dat ik ze bijvoorbeeld op mijn website en/of social media mag plaatsen.

Laat het even weten wanneer je interesse hebt in dit modellenwerk en stel gerust vragen. Vergeet niet om een enkele foto van jezelf of bijvoorbeeld een verwijzing naar je openbaar Instagram account mee te sturen. Kijk ook even bij poseercategorie.

Volg mij op Instagram, Facebook of LinkedIn om op de hoogte te blijven van nieuws, fotoshoots en oproepen.

© 2009 - 2024 Pieter de Boer Fotografie