Fotomodel worden

Castingbureaus en modellenbureaus hebben altijd nieuw talent nodig voor opdrachten. Als je er aan denkt om je in te schrijven bij een bureau, dan heb je professionele foto's nodig voor in je portfolio. Boek daarom een model portfolio fotoshoot bij een professionele fotograaf. Het maakt niet uit of je fotomodel of artiest wilt worden.

Wat heb je nodig...

Voor de inschrijving heb je meestal een stuk of 5 foto's nodig waar je op diverse manieren poseert zodat een toekomstige opdrachtgever een zo'n goed mogelijk beeld van je krijgt. Bij voorkeur draag je ook meerdere soorten kleding om meer variatie te krijgen. Mijn voorkeur zou uit gaan naar 10 verschillende foto's om een mooi totaalbeeld te krijgen.

Later kun je je portfolio aanvullen met foto's uit de praktijk, als je opdrachten heb gehad. Ook wanneer je een nieuwe haarkleur of kapsel kiest, heb je eigenlijk nieuwe foto's nodig om je portfolio actueel te houden.

Trefwoorden: tfp, time for print, time for portfolio, kindmodel, kindermodel, topmodel, fotomodel, sportmodel, lingeriemodel, glamourmodel, promotiemodel, model voor 1 dag, hntm, holland's next top model

Modellenscouts en opdrachtgevers kijken tegenwoordig steeds vaker naar je foto's op Instagram. Maak dus een openbaar account speciaal voor je modellencarrière en zorg er voor dat je foto's professioneel overkomen en ook opvallen.

De foto's...

Poseren doe je alleen op de manier en in de kleding waar je ook voor gevraagd wilt worden. Een danseres kan in danskleding een mooie pose aannemen, een goochelaar in glamour en glitter met een hoed en goochelstaf, en ga zo maar door. Op de foto's moet je jezelf zo goed mogelijk zien te verkopen. Met die foto's wil ik je graag helpen.

Een fotoshoot kun je bij mij altijd bestellen. Geef even aan dat het gaat om een model portfolio fotoshoot zodat ik daar rekening mee kan houden en je misschien nog wat tips kan geven. Denk er ook even over na of je het leuk vindt wanneer je foto's op mijn website of sociale media kanalen komen te staan voor wat extra aandacht. Ik kan ook je contactgegevens of website vermelden onder je foto's.

En dan...

Inschrijven bij een castingbureau kan altijd, een goed modellenbureau doet meestal wat moeilijker. Verder kun je jezelf aanmelden bij televisieprogramma's of speciale platforms op internet. Je krijgt dan actuele oproepen in je e-mailbox.

Bekijk dit fragment van Shownieuws om te zien hoe je zomaar ineens kunt doorbreken als fotomodel. Ze hebben één van mijn foto's gebruikt als portfolio materiaal. Deze jongedame heeft misschien wel het geluk gehad dat haar vader enigszins bekend was.

Maar ik zoek ook...

Ik ben vooral op zoek naar glamour fotomodellen om mee samen te werken, waarbij glamour 'mooi en aantrekkelijk' betekent. Als kind vinden ze je wel schattig en als je al iets ouder bent knap en misschien zelfs een tikkeltje sexy.

Ik wil graag de lege portfolio pagina's op mijn website vullen met foto's uit nieuwe fotoshoots en stel het op prijs wanneer je me daarbij wilt helpen. Voor portret en fashion foto's in glamour stijl, badmode, lingerie en (bedekt) naakt wil ik je een gratis fotoshoot aanbieden.

Voor de andere portfolio pagina's wil ik je een korting op de fotoshoot geven wanneer de foto's voldoende aanvullen op wat er nu al staat. Ook is een kleine vergoeding of mini-sponsoring mogelijk wanneer je reclame voor me maakt.

Laat even weten dat je interesse hebt in mijn modellenwerk en stel gerust vragen. Vergeet niet om een enkele foto van jezelf of bijvoorbeeld een verwijzing naar je openbaar Instagram account mee te sturen. Kijk ook even bij poseercategorie.

Volg mij op Instagram, Facebook, Twitter of LinkedIn om op de hoogte te blijven van nieuws, fotoshoots en oproepen.

© 2009 - 2021 Pieter de Boer Fotografie