Hoe kan ik zelf foto's afdrukken op papier of canvas?

Wanneer je een fotoshoot bij mij hebt gehad, krijg je de foto's als digitale bestanden via internet toegezonden. Deze kun je natuurlijk zelf direct naar je Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Tinder of Relatieplanet profiel uploaden. Maar wat als je afdrukken op papier of canvas wilt hebben.

OPTIMALISATIE OF VERBETERING

Eerst iets over optimalisatie of verbetering van foto's. Met optimaliseren of verbeteren worden de foto's door de afdrukcentrale in helderheid en kleur bijgewerkt totdat een computer denkt dat ze mooi geworden zijn.

Mijn ervaring is dat dit niet altijd goed gebeurt en dat de foto's verkleuren. Donkere foto's worden dan opeens groen en grauw. Vooral studio fotoshoot foto's moeten NIET geoptimaliseerd worden. Let hier dus op wanneer je foto's gaat afdrukken!

PAPIER OF CANVAS

Je kunt de foto's op een usb-stick zetten en dan naar een fotozaak gaan om ze daar af te drukken. Ook kun je ze via internet naar een winkel of webwinkel uploaden en dan de foto's later in de winkel ophalen of laten thuisbezorgen. Helaas kan ik je niet aangeven welke winkel de beste kwaliteit geeft.

Naast losse foto's voor in een fotolijstje kun je ook een album maken met de mooiste foto's.

EVENEMENTEN

Foto's van openbare evenementen plaats ik meestal op Oypo waar je ze zelf kunt bestellen. Foto's van besloten evenementen lever ik meestal beveiligd op via www.grpbx.nl en voorzien van een wachtwoord.

Een enkele keer stel ik foto's van evenementen in een klein formaat gratis beschikbaar via internet. Een aankondiging hiervan zet ik op mijn website en/of de tijdlijn van mijn eigen social media kanalen. Deze foto's zijn NIET geschikt om op papier af te drukken.


Mocht je slechte ervaringen hebben met afdrukken, dan hoor ik het graag.

© 2009 - 2021 Pieter de Boer Fotografie