Tips voor kleding en make-up (visagie)

Bedenk van tevoren hoe je op de foto wilt komen staan. Wil je in je dagelijkse kleding op de foto of bijvoorbeeld wat feestelijker. Waar wil je de foto's voor gebruiken? Tussendoor kun je je altijd omkleden voor meer variatie.

KLEDING

  • Egaal donkere kleding zoals donkerblauwe spijkerbroeken of zwarte jasjes komen op een foto vrij donker over. Ze verliezen detail waardoor deze een donker vlak worden. Probeer deze kleding aan te vullen met een andere kleur.
  • Egaal lichte kleding zoals een wit t-shirt of witte legging vallen enorm op en trekken daardoor de aandacht. Zorg dat de andere kleding niet te donker is om een evenwicht te creëren.
  • Kleding die bestaat uit slechts één kleur gaat er op de foto snel uitzien als een vlak zonder vorm. Een simpel brei-patroon of borduursel doet al wonderen. Niet strijken is natuurlijk ook een mogelijkheid.
  • Voor het beste resultaat kies je dus eigenlijk kleding die meerdere kleuren heeft of een patroon toont. Belangrijk is natuurlijk altijd dat jij je goed voelt in de kleding die je draagt!
  • Wil je als groep op de foto? Probeer dan de kleding op elkaar af te stemmen. Voorkom dat één persoon in het rood komt en de rest in het zwart, tenzij je natuurlijk juist wilt dat deze ene persoon alle aandacht krijgt.

MAKE-UP

  • Visagisten vertellen altijd graag dat je je voor een studio fotoshoot beter wat zwaarder kunt opmaken omdat de flitser make-up weg flitst. Persoonlijk begrijp ik als fotograaf nog steeds niet waarom dit verteld wordt.
  • Een flitser geeft hetzelfde licht als daglicht, wat je overdag buiten ziet. Ik adviseer daarom om dezelfde make-up te gebruiken als die je overdag buiten zou dragen. Voor speciale effecten kun je hier natuurlijk van afwijken.

© 2009 - 2023 Pieter de Boer Fotografie